1. Ти си най-голямото дете Проучване  предполага, че първородните могат

...
1. Ти си най-голямото дете Проучване  предполага, че първородните могат
Коментари Харесай

7 признака, че сте по-умни, отколкото си мислите

1. Ти си най-голямото дете

Проучване  допуска, че първородните могат да имат „ умствено преимущество “ пред останалите братя и сестри, защото постоянно са по-интелигентни. Според откривателите това е по този начин, тъй като родителите постоянно оферират на по-големите деца повече умствена стимулация, кърмят и поемат по-малко опасности като пиянство и пушене по време на първата бременност. Така че умните по-големи деца не са безусловно резултат от генетиката.
 Гении ще завладяват планетата Гении ще завладяват планетата
Генното инженерство ще основава най-умните хора. С помощта на генното инженерство ще се появят най-умните хора, съществували в миналото на п...

2. Изпитваш паника

Изследвания демонстрират, че гениите или хората с по-висок коефициент на просветеност оповестяват повече диагнози за въодушевление и обезпокоително положение. Това може да се дължи на обстоятелството, че гениите постоянно премислят всичко, защото се пробват да реализират съвършенство. Това равнище на висока саморефлексия, плюс по-невротична персона, се свързва с по-висок риск от тревога и други психологични проблеми.

3. Вие сте състезател

Много гении са физически дейни. Има ясни доказателства, че физическата интензивност изостря мозъка и разрешава неповторими връзки в концепции и мисли, считат учени.

Това усилване на мозъчната функционалност може да е породено от обстоятелството, че стресът от всевъзможен тип доставя на невроните повече кръв, тъй че те да могат да порастват, да се свързват и усъвършенстват мозъка.
 Как да станеш Нобелов лауреат? Как да станеш Нобелов лауреат?
Гений, пристрастеност, непримиримост и малко шанс са единствено дребна част от нещата, които са ви нужни, с цел да станете Нобелов лауреат. Би Би Си...

4. Ти си нощна сова

Проучване на Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки демонстрира, че хората, които си лягат по-късно, имат по-висок коефициент на просветеност. Изследователите считат, че това се дължи на еволюцията.

Работата до късно или отвън нормалните пет работни дни разрешава повече нововъведения и креативно мислене, защото има по-малко спирания или условия и разнообразни упования.

5. Лесно се адаптирате

Да бъдеш адаптивен значи да имаш просветеност и осъзнатост, с цел да видиш нещата от нова позиция. Това значи да можете да видите връзки или решения, които другите не могат. Новите проблеми и провокации изискват нови решения, нещо, с което умните хора и гениите се усещат добре.
 Седем признака, които недвусмислено демонстрират вашата просветеност Седем признака, които недвусмислено демонстрират вашата просветеност
Според Алберт Айнщайн, „ мозъкът е способността да се адаптирате към смяната “. Това е осъзнаването на обстоятелството, че без значение от...

6. Имате черно възприятие за комизъм

Ако цените черния комизъм, може да сте талант. Според изследване, реакцията ви към черния комизъм може да разкрива вашата висока просветеност. Психолозите дефинират черния комизъм като „ комизъм, който визира злокобни тематики като гибел, болест, дисторция, кусур или война с горчива подигравка и показва такива трагични, тревожни или мъчителни тематики в комичен тип “. Феновете на тези смешки са хора високо интелигентни, съчетано с по-малко експанзия. Изследователите настояват, че обработката на черния комизъм е повече работа за мозъка ви.

7. Взимали сте уроци по музика като дете

Свиренето в ранна възраст оказва помощ за развиването на младите мозъци по няколко метода. Едно изследване от 2018 година откри, че децата, които са имали структурирани уроци по музика, са оценени по-високо на проби за вербална просветеност, обмисляне и инхибиране. Друго изследване откри, че уроци по музика за 4- и 6-годишни деца усъвършенстват вербалната им просветеност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР